L'hummus, és una recepta molt típica de la cuina àrab, però la seva popularitat s'ha extès a tot el món. És molt fàcil de preparar i és un plat ideal com a aperitiu.
És un puré de cigrons aixafats amb una pasta de farina de sèsam anomenada tahina, oli d'oliva, all, i suc de llimona i sol presentar-se amb una mica de pebre vermell però es pot preparar de diferents formes en funció del seu país d'origen.
T'animes a fer hummus? ... doncs, a la cuina!
Ingredients:
* 300 gr. de cigrons cuits
* 2 o 3 cullerades de tahina (puré de sèsam)
* 1 gra d'all
* el suc de mitja llimona (2 cullerades aproximadament)
* 3 cullerades d'oli d'oliva + un rajolí per a la presentació
* un pessic de sal i pebre vermell
* suc dels cigrons (si són casolans) o una mica d'aigua
* un pessic de comí molt (opcional)
Preparació:
1_ Es posen tots els ingredients al got de la batedora. Batem bé i hi afegim una mica de suc o aigua perquè la barreja obtingui una textura cremosa però amb cos.
2_ Posem l'hummus en un bol i ho decorem amb un raig d'oli d'oliva, unes llavors de sèsam i un polsim de pebre vermell. S'hi poden afegir unes fulles de menta fresca també.
3_ S'acompanya amb pa de pita però si no en tenim podem utilitzar pa de motlle una mica torradet.
I llest! Espero que us agradi.
Nota: Està considerat un dels plats vegetarians més nutritius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada